Вебінар «Благодійність без ризиків» літньої серії UNIC «Комплаєнс під час війни»

19 серпня, 2022
Подія

Під час війни благодійництво стало повсякденною діяльністю для українців. І представники бізнесу не виключення. Адже в першу чергу для нас усіх стало зрозумілим, що без єдності та спільної роботи перемога просто неможлива.

Крім того, для приватних компаній участь у благодійних проектах покращує репутацію, демонструє її надійність, а постійна підтримка благодійних фондів є показником стабільності та стійкості компанії.

Проте, завжди залишаються ризики, пов'язані з будь-якою діяльністю у кризовій ситуації та поспішно прийнятими рішеннями. Наприклад, існує ризик шахрайства, адже саме у надзвичайних ситуаціях ймовірний брак контролю та проявляються особи, що захочуть скористатися можливістю та “нажитися” на ній. Відтак сьогодні питання налагодження та перевірки процесів, пов’язаних з благодійною чи іншою фінансовою допомогою, є дуже актуальним для бізнесу. Тож, на що звернути увагу?

Про актуальні питання комплаєнсу у контексті благодійної діяльності компаній будемо говорити під час вебінару літньої серії UNIC «Комплаєнс під час війни. Благодійність без ризиків». Вебінар відбудеться 26 серпня, у п’ятницю, о 12:00 (за Києвом), платформа ZOOM.

Серед іншого, експерти поділяться інсайдами щодо мінімізації фінансових та репутаційних ризиків, у тому числі, запобігання звинуваченням у нецільовому використанні коштів та прицільної уваги з боку контролюючих органів. Експерти розкриють основні засади внутрішнього документування усіх аспектів благодійництва компанії та складнощі під час війни перевірок реципієнтів і постачальників у контексті благодійної допомоги. Увагу буде приділено і ризиковим видам благодійності (подвійне призначення, донати державі або іншому бізнесу, pro bono послуги та волонтерство працівників), а також питанню співпраці з благодійними фондами та здійсненню оплат постачальникам-нерезидентам.

В обговоренні візьмуть участь:

  • Ольга Шенк, модератор заходу, партнер компанії CMS Cameron McKenna Україна
  • Світлана Малиновська, начальник відділу з юридичних питань та етики «Серв'є Україна»
  • Провідний комплаєнс-фахівець (TBD)

Для участі необхідно зареєструватися за посиланням: https://bit.ly/3weet1c

Після реєстрації учасники отримають посилання для доступу до вебінару (ZOOM) та нагадування про вебінар до календаря.