Верховна Рада України ухвалила Антикорупційну стратегію на 2021-2025 роки!

20 червня, 2022
Новина

Верховна Рада України ухвалила Антикорупційну стратегію на 2021-2025 роки!

Це справжня невеличка перемога для нас, оскільки Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу як і багато інших громадських організацій та міжнародних експертів спільно з НАЗК працювала над її розробкою. Зокрема, зміцнення і розбудова доброчесності в приватному секторі та державних підприємствах визнані пріоритетними. Рекомендації надані від експертних груп Мережі UNIC в частині доброчесності в приватному секторі, державних підприємств, щодо запобігання корупції у сфері охорони здоров'я було враховано у чинній редакції Стратегії.

Символічним є і те, що лише минулого тижня під час Загальних Зборів Учасників UNIC 2022, разом з представниками уряду, провідними міжнародними, українськими експертами та керівниками великих компаній обговорювали важливі кроки, які має зробити держава і бізнес, аби виконати рекомендації ОЕСР для України та продемонструвати євроінтеграційні прагнення України. Поширення культури доброчесності в приватному секторі, впровадження доброчесних практик як в приватних компаніях, так і на рівні держави є в нашому спільному to do list.

Переглянути відео Експертних дискусій Загальних Зборів Учасників UNIC запрошуємо за посилання:

https://www.facebook.com/UNICcommunity/videos/352556613615365

«Учасники та експертні групи Мережі UNIC доклалали зусиль і фахової підтримки, аби Стратегія серед пріоритетних напрямків також мала просування культури доброчесності в приватному секторі. Ми також вболівали за прийняття Антикорупційної Стратегії та раді, що Україна починає виконувати рекомендації ОЕСР. Сьогодні для всіх нас гарний крок вперед. Але попереду ще багато роботи, оскільки Антикорупційна стратегія це лише бачення нашого спільного руху і як Мережа ми готові долучатися, і вже долучаємося до розробки та подальшої реалізації державної програми з виконання Антикорупційної стратегії, а також плану відновлення та відбудови України», - прокоментувала Голова Секретаріату UNIC Антоніна Прудко.