Вебінар "Робота з працівниками після переїзду за кордон: податкові та юридичні виклики"

23 вересня, 2022
Подія

Повномасштабне вторгнення росії в Україну змусило багатьох українців покинути свої домівки, втім чимало з них досі продовжують дистанційно працювати на українські компанії.

Для бізнесу ця зміна “правил гри” стала викликом та відкрила нові проблемні питання. Саме тому UNIC та Arzinger в межах Академії ділової доброчесності UNIC організовують захід, на якому юристи трудового та податкового права Arzinger під час Вебінар "Робота з працівниками після переїзду за кордон: податкові та юридичні виклики" допоможуть знайти відповіді на виклики, з якими сьогодні стикається український бізнес через релокацію працівників.

Одним із питань, яке найбільше турбує українських роботодавців та працівників, є податкові наслідки роботи українських працівників з-за кордону. Під час вебінару експерти приділять особливу увагу податковому статусу таких українських працівників; критеріям податкового резидентства в Україні та інших країнах; методології визначення податкових зобов'язань(в якій країні сплачувати податки та скільки).

Крім того, учасники розглянуть роз'яснення іноземних податкових органів щодо ситуації з українцями, які виїхали через війну, та ініціативи України щодо вирішення проблеми подвійного оподаткування українських співробітників.

Велика частина викликів пов’язана також із юридичними аспектами співпраці працівників та роботодавців після релокації. Експерти розглянуть питання, що стосуються оформлення відносин, коли дистанційна робота неможлива, пояснять аспекти закордонного сумісництва, та як організувати обмін документами і повідомленнями в нових умовах, а також, як правильно оформити звільнення працівників, що знаходяться за кордоном.

Модераторка: Лана Сінічкіна, партнерка Arzinger

Спікери:

  • Денис Ерсой, юрист практики податкового права Arzinger
  • Ксенія Лотош, юристка практики трудового права Arzinger

КОЛИ: 6 жовтня, четвер, початок о 12:00 (за Києвом).

ФОРМАТ: інтерв’ю-дискусія, Zoom

УВАГА!!! Кількість місць — обмежена, пріоритет для учасників UNIC

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/5JEsLUaTzWBQoVs2A

Зареєстувавшись, ви отримаєте посилання для доступу до вебінару (Zoom). Також нагадування про вебінар буде додано до календарів зареєстрованих учасників.