ВІКРИТИЙ ЛИСТ ДО КАБМІНУ ЩОДО ПІДТРИМКИ УПОВНОВАЖЕНИХ ОСІБ З ПИТАНЬ КОМПЛАЄНСУ В ДЕРЖАВНИХ КОМПАНІЯХ ПІД ЧАС ВІЙНИ

10 травня, 2022
Новина

ВІКРИТИЙ ЛИСТ ДО КАБМІНУ ЩОДО ПІДТРИМКИ УПОВНОВАЖЕНИХ ОСІБ З ПИТАНЬ КОМПЛАЄНСУ В ДЕРЖАВНИХ КОМПАНІЯХ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC) звернулася з відкритим листом до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. У своєму зверненні ми просимо підтримати уповноважені підрозділи (уповноважених осіб) з питань комплаєнсу та запобігання, протидії, виявлення корупції у державних компаніях та господарських товариств, і не допустити випадки призупинення дій трудових договорів. Адже їх звільнення може призвести до втрати компетенцій та цілих функцій і команд спеціалістів, що здатне поставити під загрозу будь-які позитивні трансформації, які будувалися роками.

Доброчесність, і особливо у цей непростий час, має бути основою діяльності компаній. Сьогодні доброчесне та етичне ведення бізнесу не лише допомагає системно протидіяти корупції та попередженню фінансових втрат, а і сприяє міжнародному партнерству, виходу українського бізнесу на міжнародні ринки та підвищує довіру міжнародних інвесторів.

Уповноважені підрозділи (уповноважені особи) мають продовжувати виконувати свої повноваження, у тому числі, із дотримання законодавства та запобігання і виявлення корупції, тому ці посади, та структурні підрозділи мають бути збережені в організаційних структурах Товариств.

Повний текст листа доступний до перегляду за посиланням: https://drive.google.com/.../14gFrP13lq8uPLeAuEep.../view...