ВІДБУЛАСЯ СПІЛЬНА ЗУСТРІЧ UNIC З ДЕРЖАВНОЮ СЛУЖБОЮ ФІНАНСОВОГО МОНІТОРИНГУ ТА НЕЗАЛЕЖНОЮ АСОЦІАЦІЄЮ БАНКІВ УКРАЇНИ

19 лютого, 2021
Новина

Вчора, 18 лютого, відбулася робоча зустріч під головуванням першого заступника Голови Державної служби фінансового моніторингу України – Гаєвського Ігоря з питання запровадження єдиної бази даних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Зустріч проходила за участі , заступниці Бізнес-омбудсмена Тетяни Короткої, представників Експертної групи UNIC з банківського напрямку та Незалежної асоціації банків України.

Метою зустрічі було обговорення необхідності впровадження єдиної визнаної бази даних пошуку санкцій для попередження ризиків спроби проведення фінансових операцій особами, зазначеними в санкційних списках та об’єднання зусиль представників банківських та інших бізнес спільнот з органами державної влади щодо оновлення санкційного законодавства. Це дозволить покращити управління ризиками бізнесу та запровадити кращі міжнародні практики в Україні.

З боку керівництва Держфінмоніторингу була висловлена повна підтримка і взаємодія з бізнес-об’єднаннями для подальшої роботи над згаданими питаннями. Учасники зустрічі погодилися, що переліки терористів, які ведуться Державною службою фінансового моніторингу України є зручними для користування. Однак банківські та небанківські установи при проведенні перевірок фінансового моніторингу мають аналізувати й інші санкційні списки, які мають різні формати і не завжди є зручними для аналізу та використання. Державна служба фінансового моніторингу зазначила, що давно працює над питаннями вдосконалення санкційної політики в межах своєї компетенції та висловила підтримку ініціативи від UNIC покликаної залучити до діалогу і скоординованої співпраці між всім органами державної влади, що відповідають за формування та реалізацію державної політики у цій сфері.