UNIC вітає всіх жінок з Міжнародним Жіночим Днем

08 березня, 2023
Новина

Міжнародний Жіночий День є гарною нагодою відзначити всі здобутки жінок за останні 150 років у їхній боротьбі за свої права, рівність у доступі до можливостей для реалізації свого потенціалу та однакових умов праці.

Українські жінки завжди доводили, що можуть відстоювати свої позиції і права та показувати гідний приклад професіоналізму, етичності у різних сферах діяльності, у тому числі бізнесі.

Більше 130 років тому саме українки Наталія Кобринська та Олена Пчілка видали перший у світі альманах жіночої творчості власним коштом. Організація Союз українок, створена у 1917 році, стала найчисельнішим жіночим рухом у міжвоєнній Європі. Вже в 30-их роках він налічував більше 60 тисяч учасниць і займався питаннями прав жінок та національним питанням.

Українські жінки сьогодні ініціюють та ведуть сотні волонетрських ініціатив, адвокатують виділення зброї на міжнародному рівні, отримують найпрестижніші міжнародні нагороди в сфері науки чи захисту прав людини, успішно ведуть бізнес, працюють в тилу, забезпечуючи роботу інфраструктури, сміливо захищають країну на передовій, виховують дітей та готові відбудовувати країну після Перемоги.

Не зважаючи на це, у нашому суспільстві досі існує низка упереджень та стереотипів щодо жінок та їхньої ролі. На жаль, часто ці уявлення посилюють дискримінацію та впливають на можливість жінки отримувати гідну заробітню плату на рівні з чоловіками, створюють бар’єри у доступі до роботи та унеможливлюють розвиток.

Ми в UNIC відзначаємо провідну роль жінок у суспільстві та бізнесі. Для нас важливо, щоб усі мали рівні умови для реалізації, оскільки це одна з європейських цінностей, яка є важливим кроком для розвитку нашого суспільства та економіки.

Працюючи разом, ми можемо створити рівне та справедливе суспільство для всіх!