UNIC та АЮКУ підписали меморандум про партнерство

29 травня, 2023
Новина

UNIC та АЮКУ підписали меморандум про партнерство

Всеукраїнська Мережа Доброчесності і Комплаєнсу (UNIC) та Асоціація юридичних клінік України - АЮКУ стали партнерами і домовилися спільно просувати знання основ доброчесності та комплаєнсу у вищих закладах освіти України.

Сторони домовились, що будуть разом працювати над розробкою рекомендацій Міністерству освіти і науки України, НАЗК та іншим стейкхолдерам щодо підвищення прозорості у вищий освіті, впроваджувати системи антикорупційного комплаєнсу в українських ЗВО, проводити спільні навчальні заходи для студентів та реалізовувати спільні комунікаційні кампанії з просування доброчесності та антикорупції серед молоді нашої держави.

За словами голови Асоціації АЮКУ Юлії Ломжець, на сьогодні є прогалини у системі освіти України щодо розуміння питань доброчесності, комплаєнсу та визначень понять корупції. «Сподіваємось, що партнерство з UNIC допоможе інтегрувати потрібні знання у програми університетів та підняти рівень освіченості студентів», - зазначила Ломжець Юлія.

Зі свого боку, голова Секретаріату UNIC Антоніни Прудко, відмітила, що дане партнерство дійсно має стати потужним поштовхом популяризації питань доброчесності та комплаєнсу серед молоді України. «Теперішнє покоління студентів повинно стати основою майбутньої розбудови нашої країни, і саме зараз час закладати фундамент знань доброчесності та адаптувати навчальні програми у ВНЗ для подальшого формування сприятливого середовища для прогресивного розвитку України після Перемоги», - наголосила Антоніна Прудко.

“Ми дякуємо нашим партнерам АЮКУ за довіру та впевнені, що разом ми можемо зможемо запустити ефективні навчальні програми для студентів та розвинути дієві стандарти навчання майбутніх комплаєнс-офіцерів України”, - підсумував Микола Бабенко, голова Виконавчого комітету UNIC.