UNIC РАЗОМ ІЗ ВСЕСВІТНІМ МЕТОДОЛОГІЧНИМ ЦЕНТРОМ З КОМПЛАЄНСУ - БАЗЕЛЬСЬКИМ ІНСТИТУТОМ - ТА ІНШИМИ ІНІЦІАТИВАМИ КОЛЕКТИВНОЇ ДІЇ ПОДІЛИВСЯ ЕКСПЕРТИЗОЮ ЩОДО СЕРТИФІКАЦІЇ КОМПЛАЄНС-СИСТЕМ

21 січня, 2021
Новина

Один з визнаних світових методологічних центрів з комплаєнсу - Базельський інститут - у своєму новому звіті “Сертифікація ініціатив колективної дії: інноваційний підхід до антикорупційного комплаєнсу та юридичної експертизи”” висвітлив локальну сертифікацію антикорупційних стандартів компаній (включаючи малі та середні підприємства) за допомогою ініціатив колективної дії. У звіті  проаналізовано методи сертифікації ініціатив колективної дії з різних країн світу. Зокрема, описано і практику сертифікації  UNIC.

Звіт містить  шість рекомендацій для практиків, які прагнуть посилити рівень протидії корупції за допомогою локальних видів сертифікації комплаєнсу. Використання підходів ініціатив колективної визнано одним з ефективних методів , що сприяє підвищенню довіри, запровадженню стимулів та розвитку сприятливого середовища для місцевого бізнесу.

Партнерство UNIC з подібними ініціативами колективної дії по всьому світу, а також обмін експертизою з провідними світовими центрами комплаєнсу є одним із стратегічних завдань Мережі. Український досвід зміцнення доброчесності бізнесу за допомогою сертифікації привернув особливу увагу з боку можливих інвесторів та міжнародних компаній, оскільки перевірка або сертифікація, що здійснюється ініціативами колективної дії, розглядається як надійне та  перевірене джерело інформації щодо етичної та комплаєнтної поведінки місцевих компаній. Українська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу продовжуватиме зміцнення свого експертного потенціалу на міжнародному рівні.

Окрім сертифікації за міжнародними стандартами, UNIC пропонує своїм учасникам безкоштовний коучинговий пакет - незалежний скринінг комплаєнс-системи компанії з наданням детальних рекомендацій та плану дій щодо вдосконалення політик та процедур комплаєнсу.

З висновками та рекомендаціями Базельського інституту можна ознайомитися за посиланням