У цю річницю ми в UNIC вшановуємо пам’ять про тих, хто віддав своє життя за нашу Свободу, та продовжуємо працювати заради мирного та процвітаючого майбутнього України

28 лютого, 2023
Новина

Рік тому росія здійснила жорстоке повномасштабне вторгнення в Україну. Цей день змінив життя мільйонів українців і показав світові справжнє обличчя країни-агресора. Незважаючи на виклики та втрати, з якими зіткнулася наша країна, ми показали неймовірну хоробрість і стійкість. Ми не зламалися і невпинно продовжуємо боротися за нашу Незалежність. Ціна нашої Перемоги і Свободи дуже велика. Ми ніколи не забудемо полеглих військових та цивільних у цій брутальній війні.

Війна завдала значних збитків для нашої економіки. Підприємства постраждали від російських атак, і багато з них намагаються вижити в умовах військових дій. Згідно з дослідженням Київської школи економіки, український бізнес зазнав 13 млрд дол. прямих збитків внаслідок російської агресії. Загальні непрямі втрати українського бізнесу сягають 33,1 млрд дол. А необхідна сума для відновлення підприємств — 24,9 млрд дол.

9 млрд дол. з 13 млрд — це збитки великих та середніх підприємств. Щонайменше 109 великих та середніх підприємств зазнали прямих збитків. 19 з них зруйновано повністю, ще 90 пошкоджені частково.

Учасники UNIC попри такі виклики продовжили не лише працювати та адаптуватися під нові умови війни, але й надають постійну підтримку армії та цивільному населенню. Багато працівників наших компаній-учасниць взяли до рук зброю та пішли воювати, у той час як інші беруть активну участь у волонтерських ініціативах. Турбота про своїх працівників, їх родини та громади, де розташована компанія, прозорість у відносинах з партнерами, принциповість та сміливість припинити будь-яку співпрацю з країною агресором - це про доброчесність в умовах війни. Доброчесність та етичність бізнесу - це одна із цінностей, яка має бути основною для відбудови в Україні. Це те, навколо чого бізнес готовий об'єднуватися аби продовжувати працювати, та щодня наближати нашу Перемогу.

У цю річницю ми в UNIC вшановуємо пам’ять про тих, хто віддав своє життя за нашу Свободу, та продовжуємо працювати заради мирного та процвітаючого майбутнього України.