Спеціальний тренінг для державного підприємства Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки.

25 листопада, 2021
Подія

У межах партнерської підтримки UNIC було надзвичайно приємно підготувати спеціальний тренінг для державного підприємства Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки.

Тренінг «Комплаєнс та конфлікт інтересів» складався з трьох блоків, що висвітлили роль «тону згори» у формуванні етичної комплаєнс культури, конфлікт інтересів у міжнародних стандартах та законодавчому регулюванні, практичні кейси конфлікту інтересів та його врегулювання.

Тренінг розпочався з надихаючої розмови-дискусії від Ігоря ШЕВЧЕНКА, директора ДП «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки», Богдана ВОЛЧКА, директора ПрАТ СКФ Україна / SKF Ukraine та Антоніна ПРУДКО, Голови Секретаріату UNIC.

  • Ігор ШЕВЧЕНКО, директор ДП Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки

«Результати від запровадження комплєнс системи видно не одразу, це довгострокова перспектива і ми точно їх відчуємо. Особливо значними є переваги в роботі із західними партнерами, де наявність таких самих європейських підходів як, зокрема, нульова терпимість до корупції є ключовими. Чинна в компанії комплаєнс-культура допомагає нашому підприємству і в тендерах, і в спільній роботі в межах європейських проектів»

«Дієвий комплаєнс у компанії дає позитивний ефект як для бізнесу, так і працівників та суспільства. світі втрачається близько 2 мільярдів євро через те, що є певна корупційна складова у веденні бізнесу. Кожен працівник втрачає близько 7% власних коштів через існування цих корупційних та інших недоброчесних складових. Сьогодні комплаєнс та відповідальне ведення бізнесу ставиться як базова та основна вимога потенційної співпраці з контрагентами та новими споживачами. А отже – це можливість мати нових споживачів та завойовувати нові ринки. І нам дуже радісно, що такі фронтранери з державного сектору працюють над покращенням комплаєнсу».

Дякуємо нашому партнеру ДП «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» всім спікерам та учасникам за натхненність та активну залученість. Сподіваємося що подібні навчання для наших учасників та партнерів допомагають посилити внутрішню культуру доброчесності та запровадити дієві практики комплаєнсу.

Ознайомитися з відкритою частиною тренінгу на

тему конфлікту інтересів, case study за участі Юрія Войціцького (Оператор ГТС України), Ольги Шенк (CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang - Ukraine) та Геннадія Суховія (незалежний антикорупційний експерт) можна за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=5dUxyfXjlfY&t=4177s