Сьогодні ми хочемо підбити підсумки 2022 року та підкреслити основні досягнення нашої ініціативи колективної дії.

28 грудня, 2022
Новина

2022 рік став одним із найскладніших в історії України - рік незламності та боротьби. Війна внесла свої корективи у діяльність та плани UNIC, але наша спільнота вистояла, зміцніла та впевнено крокує назустріч новим викликам.

 Сьогодні ми хочемо підбити підсумки 2022 року та підкреслити основні досягнення нашої ініціативи колективної дії.

 У поточному році до Мережі приєдналось 4 нових учасники - Телекомунікаційна компанія Volia Hits, енергетична компанія НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo, Об’єднання Спілка молочних підприємств України, Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки. Особливо приємно відмітити, що серед нових учасників у 2022 році також перші державні компанії. Одночасно, UNIC підтримали 5 нових партнерів, у тому числі одне державне підприємство отримало статус партнера із наміром стати учасником Мережі у майбутньому, - Prozorro.Продажі, Професійна асоціація корпоративного управління - ПАКУ, Офіс з розвитку підприємництва та експорту, Асоціація українського бізнесу в Польщі, RISE Ukraine - Coalition for Reconstruction.

 З перших місяців повномасштабного вторгнення UNIC привернула особливу увагу до питання ролі доброчесності в приватному секторі у часі війни та під час відбудови. Тож, подальші заходи Мережі після 24 лютого були спрямовані, серед іншого, на підтримку у фокусі суспільства, органів влади та бізнесу саме цих тематик.

У результаті, ми провели 20 онлайн та офлайн заходів: навчання, дискусії, презентації нових продуктів, пресконференції, регіональні семінари та закриті зустрічі для учасників Мережі, - в яких взяло участь близько 800 учасників. Також експерти Мережі мали змогу виступити на 7 партнерських заходах як спікери.

 Нововведенням 2022 року для UNIC стало зосередження уваги саме на локальному малому та середньому бізнесі (МСБ), який за поточних умов потребує особливої уваги та підтримки. Зокрема, Мережа розробила та запустила Програму UNIC з грантової підтримки МСБ https://bit.ly/3BVp0kU - пілотний проект для побудови комплаєнс-системи для українського бізнесу, на який надійшло більше 100 заявок.

 При цьому, Мережа постійно працює над вдосконаленням знань та підготовкою інформаційних матеріалів для підвищення обізнаності суспільства щодо доброчесних практик ведення бізнесу та принципів комплаєнсу.

 До того ж, у 2022 році Верховна Рада України ухвалила важливий антикорупційний Закон України «Про засади державної антикорупційної політики на 2021-2025 роки», до якого були включені рекомендації експертів UNIC. Для імплементації цього Закону експерти UNIC у 2022 запропонували до Державної антикорупційної програми на 2023 – 2025 роки ініціативи і заходи у сфері доброчесності приватного сектору та запобігання корупції у сфері охорони здоров’я.

 Ми вдячні кожному, хто був з нами у 2022 році, за довіру, підтримку та готовність разом протистояти викликам. Впевнено крокуємо у новий 2023 рік, віримо у Перемогу та якнайшвидшу розбудову України у надпотужну та процвітаючу державу.

Слава Україні!