Продовжуємо серію публікацій в честь Дня боротьби з корупцією

11 грудня, 2022
Новина

Друзі!

Продовжуємо серію публікацій в честь Дня боротьби з корупцією з учасниками та партнерами Мережі, які на час війни поєднали свою антикорупційну роботу із благодійною діяльністю та захистом України на полі бою.

Сьогодні Роман Гекалюк, член правління Національної асоціації антикорупційного комплаєнсу, директор департаменту безпеки акціонерного товариства “Магістральні газопроводи України”, а також боєць ЗСУ, розповідає як його антикорупційна діяльність змінилася з приходом війни.

 Повномасштабна війна в Україні внесла свої корективи в життя експерта, і тепер він мужньо тримає оборону країни в лавах ЗСУ. На переконання Романа, наразі в державі триває ще одна війна з внутрішнім ворогом - війна з корупцією: «Пам’ятаймо, корупціонери під час війни гірші за диверсантів, адже, обираючи свою наживу, вони фактично працюють на боці агресора та нівелюють наші старання. У національному законодавстві покарання за корупцію під час війни також має бути прирівняне до відповідальності за співпрацю з ворогом. Для того, аби виграти нашу боротьбу за краще майбутнє, ми маємо викорінити з українського повсякдення всі нікчемні прояви хабарництва та корупції у всіх сферах держави. Тільки тоді є надії на стрімкий розвиток, економічне переродження та підвищення довіри до нашої країни на міжнародній арені. Особливо актуальним це питання стане після нашої Перемоги під час фінансування іноземними партнерами на відродження економіки та інфраструктури країни. Тож, нам є над чим працювати. Борімося – поборемо».