Представлення досвіду UNIC під час Зустрічі на високому рівні

08 грудня, 2022
Новина

У листопаді Antonina Prudko, Голова Секретаріату UNIC, представила досвід Мережі під час Зустрічі на високому рівні серед осіб, відповідальних за прийняття рішень щодо протидії корупції в Східній Європі та Центральній Азії. Захід проводився Організацією економічного співробітництва та розвитку (OECР) OECD.

Подія зібрала міністрів, голів антикорупційних установ та правоохоронних органів з понад 30 країн Східної Європи та Центральної Азії, зокрема найвищих представників ЄБРР та ОЕСР, для узгодження стратегічних напрямків в межах Робочої програми Антикорупційної мережі ОЕСР для Східної Європи та Центральної Азії.

Під час конференції пані Антоніна розповіла про досвід UNIC як ініціативи колективної дії бізнесу у сфері ділової етики та комплаєнсу: “Український бізнес об’єднався навколо цінностей прозорості, доброчесності та нульової терпимості до корупції. За 5 років UNIC став спільнотою однодумців, які просувають культуру та міжнародні стандарти доброчесності. Навколо нашої Мережі ми об’єднали унікальну спільноту експертів із комплаєнсу та доброчесності в Україні, які готові ділитися своїм досвідом з українським бізнесом.

“Сьогодні, попри війну, Мережа стала прикладом того, як можна швидко адаптуватися та відповідати на запит наших учасників та українського бізнесу загалом. UNIC буквально одразу започаткував серію вебінарів та практичних дискусії щодо комплаєнсу під час війни, випустив практичні матеріали. Також ми запустили пілотну грантову програму для підтримки малого та середнього бізнесу, покликану допомогти українському бізнесу розбудувати та посилиnb комплаєнс функцію”, - зазначила Антоніна Прудко у своєму виступі.

Важливо наголосити, що в цей же час було затверджено нову методологію оцінювання країн в межах 5-го раунду Моніторнигу Стамбульського плану дій. Нова методологія допоможе ОЕСР об’єктивно та прозоро вимірювати антикорупційну діяльність урядів, в тому числі України.

UNIC вдячний за можливість представити український досвід під час заходу такого рівня. Ми отримали дуже позитивні відгуки, підтримку від учасників заходу та щире захоплення, що UNIC навіть у часі війни продовжує організовувати таку роботу з українським бізнесом та просувати культуру доброчесності. Разом до Перемоги! 

Переглянути запис заходу: https://bit.ly/3Fx4pW8