Оголошено переможців Програми UNIC з грантової підтримки українського МСБ

01 травня, 2023
Новина

Друзі, раді оголосити переможців серед МСБ, які отримають консультаційний супровід провідних консалтингових компаній COSA та Arzinger для впровадження на їх підприємстві політик та практик комплаєнсу, які необхідні для розвитку бізнесу та співпраці з міжнародними партнерами. Тож переможцями стали:

Агро-торгівельна компанія ТОВ «АЛЕКСАГРОЕНЕРДЖИ». Підприємство здійснює свою діяльність понад 10 років, займається вирощуванням та торгівлею агропродукції на українському та європейському ринках.

Косметична компанія ТОВ Кей ті косметікс (Mr.SCRUBBER). Підприємство здійснює свою діяльність на ринку України вже 8 років та є надійним виробником та постачальником української натуральної косметики. На сьогодні асортимент компанії нараховує більше 500 найменувань продукції для догляду за тілом, обличчям, волоссям та серію товарів для дому.

ТОВ “Цітіус С”. Підприємство функціонує на ринку України понад 30 років та пропонує своїм клієнтам автомобільне скло – у тому числі надвеликих розмірів для сільгосптехніки, а також броньоване скло для інкасаторських автомобілів, автомобілі інкасації для банків, автомобілі швидкої допомоги, мобільні лабораторії, автомобілі для осіб з особливими потребами, виготовлення пластикових форм та меблів для автомобілів швидкої допомоги, скляні меблі та скляні будівельні конструкції.

Відбір стартував у вересні 2022 року за підтримки Антикорупційна ініціатива ЄС – провідної антикорупційної програми підтримки в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії. До участі у конкурсі подали заявки понад 100 малих та середніх підприємств України, які виявили бажання займатись підготовкою та впроваджувати комплаєнс-систему у своїх компаніях.

Метою цього конкурсу є комплаєнс-підтримка українського МСБ в процесі їх підготовки до виходу на європейський ринок, отримання інвестування чи фінансових грантів від міжнародних інституцій, пошуку нових контрагентів в Європі.

Така підтримка буде здійснюватися шляхом залучення консалтингових компаній-учасниць Мережі для аналізу стану комплаєнс-системи компанії-грантера, підготовки рекомендацій щодо її покращення та допомоги у впровадженні, використовуючи наявні інструменти Мережі. Крім того, в межах підтримки будуть надані поради щодо підвищення кваліфікації працівників компанії з питань антикорупції, чесної та прозорої бізнес-поведінки, підбору комплаєнс-спеціаліста у разі прийняття рішення про запровадження такої посади.

UNIC вітає переможців конкурсу та сподівається, що допомога в межах програми стане якісним поштовхом для компаній у напрямку розвитку комплаєнс-систем та відкриє нові можливості для залучення іноземних інвестицій.