ОЕСР визнала Україну потенційною країною членом

07 жовтня, 2022
Новина

ОЕСР визнала Україну потенційною країною членом

Генеральний секретар Організаці економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) повідомив, що у відповідь на заявку від Прем’єр міністра України щодо вступу до ОЕСР, Рада ОЕСР визнала Україну потенційною країною членом.

Подальший діалог між Генеральним секретарем ОЕСР та урядом України має на меті актуалізувати дотримання Україною стандартів ОЕСР та її участі у різних органах ОЕСР відповідно до загальної рамки для потенційних країн учасниць. Після завершення початкового етапу, Рада ОЕСР розгляне питання набуття повноцінного членства України та почне підготовку проекту дорожньої карти вступу.

“Ми з нетерпінням чекаємо на продовження нашої співпраці з Урядом України, спираючись на нашу поточну спільну роботу на підтримку Національного плану відновлення”, - йдеться у повідомленні ОЕСР.

Крім того, у межах цієї співпраці ОЕСР спільно з Урядом працюватиме над розробкою оновленого Плану дій ОЕСР-Україна для підтримки відновлення, реконструкції та реформ в зв’язку з чим планується відкриття Офісу представництва ОЕСР в Києві.

UNIC вітає Україну з набуттям цього важливого статусу. Стандарти доброчесності ведення бізнесу та комплаєнсу як в приватному секторі так і серед державних підприємств, ефективні механізми з протидії відмивання коштів та міжнародного хабарництва, що працюють на практиці, є одними з найважливіших стандартів на які звертає увагу ОЕСР під час оцінювання країни. Відповідно тема доброчесності в приватному секторі, запровадження стимулів від держави для доброчесного бізнесу залишатиметься надзвичайно важливою та актуальною.