Міжнародний форум з антикорупції та доброчесності ОЕСР, Париж

28 березня, 2019
Подія

19 березня 2019 року Секретаріат Мережі взяв участь у Кругломі столі з антикорупції та ділової доброчесності, організований ОЕСР в Парижі. Під час Круглого столу учасники мали змогу ознайомитися з різними прикладами колективних дій у світі.

Круглий стіл передував Міжнародному форуму з антикорупції та доброчесності ОЕСР – Tech for Trust, який проходив 20-21 березня у Парижі. Форум об’єднує понад 1800 учасників зі 120 країн світу. На форумі говорили про ризики та можливості нових технологій в процесі боротьби з корупцією, таких як блокчейн, аналітика даних, штучний інтелект.

Раді відзначити, що у заходах форуму була представлена Рада бізнес-омбудсмена (РБО), що є одним з ініціаторів UNIC. Зокрема, Тетяна Коротка, заступник бізнес-омбудсмена, проінформувала як про поточну діяльність Ради, так і про довгострокові ініціативи, що направлені на покращення бізнес-середовища України. Тетяна Херувімова, інспектор РБО, провідний член Експертної групи UNIC, представила Мережу у панелі, обговорювали інноваційні ініціативи та передові практики, прийняті бізнес-організаціями та компаніями з метою запобігання та виявлення корупції.

Юлія Врублевська, проектний координатор UNIC, представила альтернативний (до урядово) Звіт щодо імплементації рекомендацій Стамбульського плану дій у частині доброчесності бізнесу на пленарному засіданні АКМ ОЕСР.

Приємно, що міжнародні експерти з інтересом слідкують за розвитком та досягненнями UNIC в Україні, започаткованої за сприяння РБО, ЄБРР та ОЕСР.