Мережа провела першу зустріч з НАБУ

23 листопада, 2020
Новина

Раді повідомити, що минулого тижня Мережа провела першу зустріч з Незалежною асоціацією банків України (НАБУ).

Представники обох організацій уперше зібралися разом аби обговорити можливі точки дотику та вибудувати вектор майбутньої співпраці.

Від НАБУ в зустрічі взяли участь Наталія Василець, Голова Комітету з питань регуляторної політики та комплаєнс, Заступник Голови Правління АБ «Укргазбанк», Ірина Вахницька, Координатор, та інші члени цього Комітету.

Під час дискусії було обговорено питання удосконалення процедури оцінки надійності клієнта / позичальника згідно встановленої методики, зокрема в частині особливостей визначення рівня ризиковості компаній, які впровадили у себе працюючу комплаєнс-систему, а також спрощення моніторингу банками політично значущих осіб.

UNIC була представлена на зустрічі, крім працівників Секретаріату, членами Виконавчого комітету Тетяною Короткою (Рада бізнес-омбудсмена), Катериною Решетняк (ЄБРР) та Ольгою Савран, (OECD), членом Комітету з питань доброчесності Мариною Вощилко (Глобус Банк), членом Загальної експертної групи Ольгою Гончар (ADVANQ) та Олександром Плотніковим (Arzinger law firm) – членом Експертної ради Комітету із захисту прав кредиторів НАБУ.

Важливо, що окрім представників обох організацій до зустрічі долучилася також Заступник Голови Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРД) в Україні Ірина Кравченко, що вкотре підкреслює важливість для міжнародних інституцій налагодження синергії між такими організаціями як UNIC та НАБУ задля забезпечення стабільності роботи та стійкого розвитку транспарентного бізнесу в Україні у цей непростий для держави час (у тому числі у банківському секторі).