Громадськість та бізнес очікують на затвердження Урядом проєкту державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки (ДАП)

10 січня, 2023
Новина

Громадськість та бізнес очікують на затвердження Урядом проєкту державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки (ДАП)

Текст даного проєкту був напрацьований Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК за допомогою широкого публічного обговорення, зокрема і з залученням експертів Мережі, та внесений на розгляд Кабінету Міністрів України.

ДАП — це надважливий документ, який визначає заходи для реалізації Антикорупційної стратегії, та має стати якісним інструментом впровадження антикорупційної політики та розбудови України як європейської держави.

Зокрема реалізація документу дозволить:

· суттєво підвищити ефективність загальної системи запобігання та протидії корупції;

· звести до мінімуму корупційні практики у десятках найбільш важливих сфер суспільного життя;

· забезпечити відповідність України ключовим стандартам і критеріям, а отже й забезпечити реальну можливість набуття Україною членства в ЄС, НАТО та ОЕСР.

Враховуючи вищезазначене, UNIC звертається до Кабінет Міністрів України з проханням якнайшвидше затвердити ДАП задля запуску повноцінної реалізації Антикорупційної стратегії.