Форум для місцевих підприємців «Щодня Можливості для бізнесу в умовах війни» за підтримки Хмельницької міської ради

23 грудня, 2022
Новина

9 грудня у Хмельницькому відбувся форум для місцевих підприємців «ЩодняМожливості для бізнесу в умовах війни» за підтримки Хмельницька міська рада.

 У заході взяли участь представники центральної влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу, банківської сфери та інші. Форум мав на меті визначити можливості розвитку українського бізнесу на основі діючих практик в сучасних реаліях. Зокрема, спікери розповідали про державну підтримку підприємництва, успішні практики в умовах війни, регіональний бізнес та можливості для нього, актуальні питання та потреби приватного сектору - закупівлі та оподаткування генераторів, бронювання працівників, блокування податкових накладних тощо.

Окрім того, організатори не оминули увагою і інструменти для розвитку та підтримки бізнесу, серед яких була представлена Всеукраїнська Мережа UNIC. Проектна координаторка UNIC Юлія Врублевська поділилась з аудиторією можливостями, які надає компаніям членство в Мережі.

 «UNIC – унікальна для України ініціатива колективної дії, яка об’єднує бізнес заради спільної мети, зокрема підтримки цінностей прозорості, доброчесності, відповідального ведення бізнесу та всеосяжної боротьби з корупцією. Глобальною ціллю Мережі є зміна підходів до ведення бізнесу та усунення можливостей хабарництва для учасників ринку у державному секторі. Тобто вплив на публічну та місцеву владу задля мінімізації ризиків корупції. Також UNIC допомагає бізнесу змінювати внутрішні бізнес-процеси, налагоджувати системи, працювати з ризиками та не допускати репутаційних і фінансових втрат, що особливо актуально в поточних умовах в Україні під час пошуку міжнародних партнерів та залучення грантів для виживання бізнесу, і на майбутнє - для забезпечення прозорої відбудови України», - відмітила Юлія Врублевська.

 Крім того, під час презентації Юлія звернула увагу хмельницького бізнесу і на партнерів Мережі, які активно допомагають приватному сектору Офіс з розвитку підприємництва та експорту, Prozorro.Продажі, Рада бізнес-омбудсмена. Також про інструменти для розвитку бізнесу розповіли представники програми EU4Business (GIZ), Експортно-кредитного агентства та проекту USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

 Заходи такого формату є надзвичайно актуальними на даний час для розвитку регіональної економіки, адже, окрім нових знань, бізнес отримує нові знайомства, досвід, практику та поради від колег, які працюють та підлаштовуються під виклики часу. Для UNIC також в пріоритеті розвиток регіональних МСБ, адже саме з них починається структурна розбудова економіки України та створення нових робочих місць.

Дякуємо організаторам за запрошення, чудову організацію форуму, можливість виступити на ньому та познайомити аудиторію ближче з інструментами Мережі.