Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України підписало меморандум про співпрацю з Коаліцією громадських організацій RISE Ukraine - Coalition for Reconstruction

14 березня, 2023
Новина

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України підписало меморандум про співпрацю з Коаліцією громадських організацій RISE Ukraine - Coalition for Reconstruction.

Меморандум передбачає співпрацю у розробці й впровадженні антикорупційних політик та забезпечення доступу до відкритих даних, а також спільне впровадження Електронної системи управління відбудовою (ЕСУВ), зокрема, Галузевої системи управління відбудовою в сфері інфраструктури, яка є однією з ключових складових ЕСУВ. 

UNIC взяв участь в зустрічі з головою Агентства, під час якої він презентував основні напрямки роботи, принципи та процедури взаємодії з органами місцевого самоврядування, джерела фінансування проєктів відбудови, а також засади антикорупційної роботи.

У рамках подальшої співпраці з Коаліцією будуть проводитись регулярні зустрічі для обговорення механізмів роботи з місцевими громадами та впровадження антикорупційних запобіжників в організації закупівель та управлінні проєктами відновлення.

Коаліція RISE Ukraine об’єднує понад 40 українських та міжнародних організацій. Мета коаліції — просування принципів доброчесності, сталості та ефективності у відновленні України. Учасники RISE Ukraine мають успішний досвід впровадження реформ та запуску державних електронних систем, зокрема Prozorro та Prozorro.Продажі, а також експертизу в питаннях розвитку інфраструктурних проектів.