Дайджест Екологічний комплаєнс

06 червня, 2023
Новина

Cьогодні, 6 червня, росіяни зробили черговий терор українців та спричинили масштабну екологічну катастрофу, підірвавши Каховську ГЕС. Сотні квадратних кілометрів затоплено, постраждали тисячі людей, флора, фауна, - наслідки руйнування дамби можна перераховувати довго, і їх ми будемо відчувати десятки років наперед. Зокрема одним із результатів вибуху стануть виведені з роботи на довгі роки понад 20 тис. га сільгоспземель, на яких було зосереджено українське овочівництво.

Саме в ці дні ми планували повернутись до наших традиційних випусків Дайджесту Ділової Доброчесності UNIC, в яких автори діляться своїм практичним досвідом впровадження комплаєнсу у компаніях. За збігом обставин, черговий вихід Дайджесту якраз присвячений темі екологічного комплаєнсу.

Питання екології під час війни є особливо важливим враховуючи, що Україна є аграрною країною, яка завжди розвивала свою економіку завдяки багатим природним ресурсам та роботі на власній землі, і саме від цього напряму залежить наш добробут.

  • Виклики, що стоять перед нами через воєнні дії – це пошкоджені ландшафти, ґрунтовий покрив, заміновані поля та лісопаркові зони, викиди в атмосферу шкідливих газів через щоденні обстріли та пожежі, використання бензинових генераторів під час блекаутів, знищення української флори та фауни, – все це завдає серйозної шкоди з довгостроковими наслідками для довкілля та здоров’я людей. Тому саме зараз час приділити екології особливу увагу та підтримати її там, де це є під силу українському бізнесу.
  • Ми розуміємо, що всі наслідки впливу війни на екологію нам ще доведеться осягнути та долати, але сподіваємося, що цей дайджест зможе допомогти бізнесу у питаннях екологічного комплаєнсу.

У цьому випуску ми розкрили дану тему в агробізнесі на прикладі учасника Мережі агрохолдингу «Kernel». З документом можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/3Ncv52q

Дякуємо всім, хто працював над цим Дайджестом.