Звернення до учасників та партнерів Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу UNIC щодо співпраці з російськими компаніями

28 лютого, 2022
Новина

Вже п’ятий день поспіль армія Російської Федерації веде повномасштабну криваву війну та геноцид українського народу на території мирної України. В порушення Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни, російські військові використовують жінок і дітей, як живий щит, шантажують Україну та світ захопленою Чорнобильською АЕС. Руйнують соціальну інфраструктуру, об’єкти, що призводить до техногенних катастроф, вбивають сім'ї,розстрілюють дітей та мирних людей.

За таких умов, ми, Секретаріат Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу UNIC, закликаємо учасників Мережі:

# терміново припинити співпрацю та будь-яку комунікацію з російським бізнесом.

# бойкотувати заходи, організовані російськими установами чи бізнесом, а також міжнародними фондами.

# не запрошувати експертів - спікерів з Росії, які замовчують та відкрито не засудили російську війну проти України, не виступають публічно і прямо проти неї.

# ініціювати виключення представників, пов’язаних з російською державою або російським капіталом, з наглядових і дорадчих рад ваших компаній.

Звертаємося до українських представництв міжнародних компаній - зверніться до генерального керівництва ваших міжнародних корпорацій та компаній з вимогою закрити представництва у Російській Федерації та припинити будь-які бізнес - відносини з росіянами.

Працюючи у Російській Федерації ви підтримуєте фінансування війни в Україні та геноцид української нації.

Мережа UNIC є ініціативою колективної дії доброчесних та етичних компаній, для яких дотримання прав та свобод людини, свобода та збереження соціального добробуту людей є найвищою цінністю. Закликаємо учасників та партнерів Мережі проявити свою відповідальну позицію та рішуче виступити проти російської агресії в Україні.

Віримо в українську армію! Підтримуємо український Уряд та одне одного!

Українська нація переможе та відбудує квітучу та могутню Україну!

Команда Секретаріату UNIC