Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC) долучається до нової ініціативи з ТІ Україна.

07 липня, 2022
Новина

Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC) долучається до нової ініціативи з ТІ Україна, яка разом із партнерами презентує @RISE Ukraine - Coalition for Reconstruction — коаліцію для відновлення та модернізації України після війни: https://www.rise.org.ua/ua

Задля забезпечення справедливої, доброчесної , прозорої та ефективної відбудови нашої країни, Всеукраїнська Мережа бере участь у даному проєкті та буде активно залучена для того, щоб допомогти уникнути корупційних питань, які можуть з’явитися на шляху до розбудови нової розвинутої держави. Це великий проєкт з великими грошима і великими корупційними спокусами. Але відбудувати Україну як слід можливо, важливо керуватися принципами прозорості, підзвітності та доброчесності.

Основним завданням проєкту є прагнення зробити реконструкцію країни взірцем прозорості, підзвітності, доброчесності та ефективності.

Ми виступаємо за:

- Підзвітні, прозорі та інклюзивні процеси відбудови.

- Розробку цифрових рішень та платформ для підтримки відбудови, такими як Diia, Prozorro, Prozorro.Sale та інші.

- Публікацію повних, своєчасних і відкритих даних на всіх етапах відбудови відповідно до найкращих міжнародних практик і стандартів.

- Створення механізмів підзвітності для моніторингу за ефективним використанням коштів.

- Залучення громадян і бізнесу до планування, моніторингу та нагляду за видатками на відновлення.

- Комунікації щодо процесу відбудови між різними проєктами та зацікавленими сторонами для покращення координації.

 RISE UA — це українські та міжнародні громадські організації, ініціативи, державні установи та активісти. Коаліція буде допомагати державному сектору, громадянам, бізнесу та міжнародним співтовариствам відновити Україну і зробити її стійкішою.

Детальніше тут: https://bit.ly/RISE_UA