Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу долучається до ініціативи Президента України щодо утворення Національної ради з відновлення України .

30 червня, 2022
Новина

Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу вітає ініціативу Президента України щодо утворення Національної ради з відновлення України від наслідків війни та бере активну участь у її роботі.

Сьогодні критично важливо від самого початку роботи інтегрувати та забезпечити принципи доброчесності, відкритості та відповідальності в роботі Національної ради та під час реалізації Плану з відновлення.

Зокрема,

— забезпечити прозорий механізм залучення та участі всіх учасників, що дотичні до напрацювання плану з відновлення;

— впровадити принцип партнерської взаємодії, що передбачає відкрите і публічне інформування про роботу ради, налагодження ефективного зворотного зв'язку, проведення відповідної роз'яснювальної роботи серед бізнесу, НГО та громадян щодо основних пропозицій, поданих до плану відновлення та які соціальні зміни відбудуться у разі їх впровадження;

— впровадити інтегровані принципи доброчесності, прозорості, публічності, забезпечення рівних можливостей доступу до інформації та ресурсів, включення зрозумілої процедури моніторингу та звітування за розподіл ресурсів;

— включити принципи чесної ринкової конкуренції та зрозумілого і прозорого розподілу ресурсів до загального плану відновлення за всіма напрямками.

У відповідному плані мають бути передбачені механізми забезпечення достатнього рівня прозорості з його реалізації, щоб громадяни і всі зацікавлені стейкхолдери мали можливість отримати достатню інформацію про впровадження плану.

Важливим етапом прийняття плану заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України є його відкрита та завчасна публікація у загальнодоступних джерелах, щоб представники бізнесу та громадянського суспільства мали можливість надати свої пропозиції до плану.

Відповідні пропозиції Мережі було надіслано до Офісу Президента України та Кабінету Міністрів України.

Дякуємо всім залученим експертам від UNIC за ваш професійний внесок у план з відновлення України!