Вітаємо серед учасників Мережі Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки

15 листопада, 2022
Новина

Вітаємо серед учасників Мережі Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки!

Діяльність Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки спрямована на підвищення безпечної роботи ядерних установок, поводження з відпрацьованим ядерним паливом, радіоактивними відходами.

Крім того, центр працює над актуальним викликом сьогодення - донесенням до громадськості неупередженої та об’єктивної інформації, пов’язаної із ядерними технологіями.

Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки - це друга державна компанія, яка пройшла нелегкий шлях підготовчого партнерства та стала повноцінним учасником Мережі.

Антоніна Прудко, Голова Секретаріату Мережі зазначає, що для UNIC це особливо приємно працювати з державною компанією, яка своїм прикладом показує важливість запровадження компаєнс-політик: “Раді усвідомлювати, що стратегічно важливий для нашої країни в часі війни - науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки - має високий рівень комплаєнс доброчесності й впровадили антикорупційну систему управління сертифікацію ISO 37001 та можуть ділитися своїм досвідом з учасниками спільноти”.

«Доброчесність, комплаєнс, прозорість діяльності навіть у часи війни – завжди були важливими для нас. Адже це не те, що можна відкладати на потім. ДНТЦ ЯРБ – працює заради безпечної роботи вітчизняних АЕС й інших ядерних установок, у тому числі поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами. Наскільки важливий цей напрям нагадувати не доводиться, особливо тепер, коли в Україні війна», – зазначає директор ДНТЦ ЯРБ Ігор Шевченко. З його слів, ДНТЦ ЯРБ вже багато років поспіль системно працює над впровадженням різних практик для протидії корупції