UNIC отримав відзнаку “Business Recognition Awards-2023” від Представництва ЄС в Україні

06 березня, 2024
Новина

29 лютого 2024 року UNIC отримав відзнаку “Business Recognition Awards-2023” в категорії «Національні фіналісти European Enterprise Promotion Awards 2023» під час нетворкінгу «ЄС для українських МСП: Разом вистоїмо!», організованого Представництвом ЄС в Україні.

Захід став завершенням комунікаційної кампанії «Разом вистоїмо. Разом ми – Європа», яка тривала від жовтня 2023 року дотепер й інформувала українців про підтримку, що її надає Європейський Союз малому та середньому підприємництву в часи війни.

На відзнаку стійкості та досягнень українських МСП, що залучені до програм EU4Business координаторка проєктів у секторі конкуренції та економічної співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні Ірина Губарець вручила відзнаки «Business Recognition Awards -2023” проєктам та ініаціативам в низці категорій. Зокрема UNIC разом з проєктом LadyFest отримали відзнаку “Business Recognition Awards-2023” в категорії «Національні фіналісти European Enterprise Promotion Awards 2023». Нагадаємо, що в листопаді 2023 UNIC отримав “спеціальну згадку” (special mention) під час європейського етапу “Business Recognition Awards-2023”.

“Висловлюємо щиру вдячність організаторам за запрошення на захід, за таке необхідне обговорення сценаріїв майбутнього України та малого і середнього підприємництва. Вдячні за цей важливий нетворкінг та за визнання досягнень Мережі. Такі відзнаки для нас є підтвердженням того, що ініціативи та проєкти UNIC, наші наполегливість та відданість популяризації питань культури доброчесності і комплаєнсу, а також підтримка МСБ в цьому напрямку, є актуальними, і отримують увагу національної та європейської спільнот. Ми постійно шукаємо нові підходи та інструменти, не стоїмо на місці, і впевнена, що така нагородана надихне нашу команду на нові звершення”, - прокоментувала Антоніна Прудко, голова Секретаріату UNIC.

Довідково: Від початку повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року підтримка економіки України з боку Європейського Союзу була зосереджена на допомозі МСП у подоланні принципово нових викликів: від збереження або переорієнтації виробництва на військові потреби – до релокації бізнесу, адаптації до роботи в умовах обмежених технологічних можливостей, браку робочої сили, втрати ринків збуту й партнерства. Завдяки підтримці ЄС та міжнародних партнерів, 68% українських МСП продовжили працювати під час війни, адаптувались до роботи в умовах релокації та на деокупованих територіях, відновлюють зруйновані партнерства, виходять на ринки ЄС. Чимало малих та середніх підприємств очолили жінки та молоді підприємці – їм, а також ветеранському бізнесу ЄС приділяє особливу увагу.У межах програми EU4Business: стійкість, конкурентоспроможність і інтернаціоналізація МСП для комплексної підтримки малого та середнього бізнесу з лютого 2022 року до грудня 2023 року було надано понад 1100 грантів на загальну суму 5,5 млн євро, а загалом на пряму грантову допомогу ЄС виділив 7 млн євро.