UNIC ГОТОВИЙ ДОЛУЧИТИСЯ ДО ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ ПРОЄКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ “ПРО ПЛАТІЖНІ ПОСЛУГИ” ПІСЛЯ ЙОГО ПРИЙНЯТТЯ

15 лютого, 2021
Новина

Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC) офіційно звернулася до представників профільного комітету Верховної ради України, а також до Голови Нацбанку з приводу імплементації проєкту Закону України “Про платіжні послуги” (р.н. 4364 від 12.11.2020). 

Компанії-учасники UNIC вітають адаптацію положень вітчизняного законодавства з питань платіжних послуг до норм європейських регуляторних актів, зокрема Другої платіжної директиви (PSD2), Директиви з електронних грошей (EMD) та відмічають, що повноформатна імплементація положень відповідного міжнародного законодавства здійснить справжній прорив у розвитку платіжного ринку в Україні, розширить коло надавачів платіжних послуг та сприятиме розвитку платіжної інфраструктури в Україні. 

Компанії-учасники UNIC готові співпрацювати над майбутньою імплементацію Закону у питаннях, пов’язаних з оцінкою ризиків виконання платіжних операцій в Україні, питань фінансового моніторингу та боротьби з «відмиванням брудних коштів», а також у забезпечення функціонування системи управління комплаєнс–ризиками тощо. 

Просуваючи високі стандарти ведення етичного бізнесу в Україні, експерти компаній – учасників UNIC готові долучитися до формування прозорого та етичного платіжного ринку в Україні та підтримують прийняття Проєкту Закону за основу та його подальшу імплементацію. 

З повним текстом заяви Мережі можна ознайомитися за посиланням