Історичний момент! Держави Європейського Союзу надали Україні статус кандидата на вступ до ЄС

24 червня, 2022
Новина

Історичний момент! Держави Європейського Союзу надали Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС – це важливий історичний момент і можливість здійснити кардинальні зміни на всіх рівнях. Ми не маємо права втратити цей шанс адже ціна його занадто висока!

Серед ключових вимог і очікувань, що було висунуто Єврокомісією до України – впровадження дієвих антикорупційних механізмів та розбудова культури доброчесності.

Впровадження комплаєнсу та доброчесних практик ведення бізнесу – це перша і найбільш нагальна умова для співпраці українського бізнесу з європейським світом. А отже, можливість адаптуватися до цих правил перед виходом на європейський ринок – це той привілей, яким Україна має скористатися прямо зараз. Таку спільну думку напередодні висловили українські лідери та експерти під час дискусії «Членство України в ЄС: To do List для українського бізнесу» на Загальних Зборах Учасників Мережі UNIC 2022

Зокрема, бізнес-омбудсмен Роман Ващук зазначив: «Після 24 лютого продовжувати займатися обманом держави і самообманом не вдасться. Впровадження і повне дотримання європейських правил для всіх, зокрема комплаєнсу – є розв’язка на яку значна частина бізнесу в Україні чекала, оскільки це дасть ту певність у плануванні, якої вони і прагнуть».

За словами заступника Міністра економіки України Олександра Грибаня, Європейський ринок це – величезні можливості для українського виробника, для розширення його кордонів та переорієнтування. І зараз є безпрецедентні можливості зробити його доступним для України.

Зі свого боку радниця Міністра енергетики Лана Зеркаль підкреслила, що Україну точно чекають європейські правила в Україні. «Європейське законодавство – воно для всіх і не робить виключень. Без проходження впровадження процедур доброчесності та перевірки чи вони працюють з вами не буде мати справу жодний європейський бізнес. Однак, якщо ви успішно проходите перевірку – вам відкривається величезний потенціал європейського ринку. І можливість адаптуватися в Україні, перед виходом на європейські ринки – це наша привілегія, чого не мали компані, створені в Європейському Союзі. Так як було раніше не буде – і всі страхи нам треба долати», – резюмувала Лана Зеркаль.

Всеукраїнська мережа доброчесності та комплаєнсу (UNIC) вже сьогодні може запропонувати українському бізнесу дієві інструменти з оцінки та запровадження ефективної комплаєнс системи. Адже як просвітницько-експертна платформа напрацювали за останні роки багато різних продуктів від комплаєнс самооцінювання до навчань та комплексної програми з оцінювання та побудови комплаєнс-програми.

Переглянути відео Експертних дискусій Загальних Зборів Учасників UNIC запрошуємо за посилання:

https://www.facebook.com/UNICcommunity/videos/352556613615365

Більше про освітній проект UNIC - Академію Ділової Доброчесності можна дізнатися за посиланням: https://bia.org.ua/