Рекомендації з перевірки контрагентів від Експертної групи UNIC з податкового напрямку

13 січня, 2022
Новина

Колеги, пропонуємо до вашої уваги Рекомендації з перевірки контрагентів, які розробили та підготували Експерти UNIC з податкового напрямку.

Зокрема, зміни до Податкового кодексу України (ст. 122,109) передбачають, що суб’єкти господарювання повинні всі операції та платежі укладати з дотриманням вимог щодо «розумності», «добросовісності» та «належної обачності» таких операцій. А отже – бути впевненим, що агент, торговий посередник, постачальник не здійснює діяльності, що суперечить нормам чинного законодавства. Метою розробки даних Рекомендацій є сприяння якісним змінам у підходах до податкового адміністрування та виведення відносин між регулятором і платниками на новий рівень довіри й партнерства.

Повний алгоритм та критерії такої перевірки розробила Експертна група UNIC з податкового напрямку. Зокрема до роботи над рекомендаціями були долучені: Тетяна Коротка, заступник бізнес-омбудсмена в Україні, Андрій Третяк, Керівник практики Форензік PwC в Україні, Данило Глоба, Заступник директора з правових питань YouControl, Валерія Тарасенко, податковий радник Dentos, Павло Верхняцький, Директор «Cosa» та інші учасники Експертної групи.

Запрошуємо використовувати та за можливості поширювати Рекомендації серед колег та партнерів, аби більше українських компаній могли ними скористатися і уникнули можливих податкових проблем.

Переглянути та завантажити Рекомендації можна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/12LTF8bvpQP1En--rNBxZAfCM6CErZewv/view?usp=sharing