ПОДАТКОВИЙ КОМПЛАЄНС В УКРАЇНСЬКИХ РЕАЛІЯХ

17 грудня, 2021
Новина

ПОДАТКОВИЙ КОМПЛАЄНС В УКРАЇНСЬКИХ РЕАЛІЯХ

Пропонуємо до вашої уваги унікальний Дайджест, який UNIC підготував спільно з нашими партнерами Радою Бізнес Омбудсмана (РБО), учасником Мережі YouControl та

Експертною групою UNIC з податкового напрямку.

Одним із ключових стимулів для формування доброчесної культури ведення бізнесу є впровадження системи податкового комплаєнсу, що є основою податкової безпеки. Статті Дайджесту розкривають особливості податкової реформи її актуальних питань, викликів та податкового Due Diligence за допомогою відкритих даних.

  • Тетяна Коротка, заступник бізнес-омбудсмена в своїй статті представила широкий огляд проблемних точок для українського бізнесу, з якими найчастіше має справу РБО в податковій сфері, а також роль та місце комплаєнсу в податковій реформі.
  • Кирило Сластунов, інспектор РБО піднімає питання недовіри в податкових відносинах в Україні, а саме «ризиковості» платника ПДВ.
  • Данило Глоба, заступник директора з правових питань YouControl, розкриває питання податкового Due Diligence в українських реаліях та надає цінні практичні поради яким чином проводити аналіз податкових ризиків контрагентів за допомогою відкритих джерел та на основі ризик-орієнтованого підходу.

Завершують Дайджест Рекомендації платникам податків щодо запровадження внутрішньої політики перевірки контрагентів з метою дотримання вимог «розумності», «добросовісності» та «належної обачності» господарських операцій, розроблені Експертною групою UNIC з

податкового напрямку.

Приємного перегляду!

Українська версія Дайджесту за посиланням:

https://drive.google.com/.../1GK95w73uK4NC4eVBz7K.../view...

Англійська версія Дайджесту за посиланням:

https://drive.google.com/.../1zikX4rxRnZXRQ.../view...