Огляд можливостей для бізнесу

18 липня, 2023
Новина

З нетерпінням ділимося з вами новими можливостями фінансової підтримки та освіти для бізнесу у нашій постійній рубриці #можливостідлябізнесу! Цього тижня підприємцям радимо звернути увагу на такі ініціативи 

Фінансова підтримка

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» збільшує фінансування гранту підтримки безперервності та відновлення бізнесу

Грантова програма була відкрита 22 липня 2022 року та реалізується у партнерстві з Міністерство економіки України. Обсяг грантової підтримки збільшився з 36 млн грн до 92 млн грн, що дає змогу більшій кількості малих та середніх підприємств скористатися її перевагами. У рамках програми передбачається надання близько 120 грантів обсягом від 600 000 грн до 1 200 000 грн.

Дедлайн подання заявки: 5 липня 2023

Дізнатись більше: https://bit.ly/3PTA8qc

Від 35 тис до 90 тис долл США на підтримку участі українського бізнесу в міжнародних торговельних заходах

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка» (CEP), яку впроваджує Кімонікс Інтернешнл, збирає грантові заявки на реалізацію діяльності з підтримки участі українського бізнесу в міжнародних торгівельних та інвестиційних заходах та місіях B2B, щоб дати їм можливість інтернаціоналізувати свій бізнес, знайти нових і існуючих клієнтів, налагодити мережу, отримати доступ до ключових осіб, які приймають рішення на цільових ринках, і прискорити експортні продажі та інвестиції.

Дедлайн подання заявки: 15 вересня 2023

Дізнатись більше: https://bit.ly/46TZ2fi

Від 10 до 36 млн грн – субгранти для співфінансування проектів з підтримки переробки зернових, олійних та бобових культур

Метою субгрантової програми є покращення доступу мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які є виробниками зернової c/г продукції, до потужностей з доробки та/або переробки зернових, олійних та бобових культур на продовольчі, кормові, промислові продукти та біопаливо, що створить потенціал для виробництва продуктів з доданою вартістю та забезпечить розширення каналів та ринків збуту, що в свою чергу якісно та кількісно вплине на продовольчу безпеку України та світу.

Проект продовжуватиме приймати заявки до 18:00 за Київським часом 12/10/23 або до моменту вичерпання коштів.

Дізнатись більше: https://bit.ly/43vG4ZD

Освіта

Навчально-консультаційна програма «Стале та стійке підприємництво» (SURE) для керівників та менеджерів управлінської ланки малого та середнього бізнесу.

Керівників та менеджерів управлінської ланки малого та середнього бізнесу, які хочуть розробити стратегію управління ризиками та стійкості для власного бізнесу запрошують до участі у навчально-консультаційному проєкті «Стале та стійке підприємництво» (за методикою SURE).

Дедлайн подання заявки: 20 липня 2023 року

Дізнатись більше: https://bit.ly/3K0Mbhs

Export Compass: менторська програма підтримки молодіжних підприємств щодо виходу на іноземні ринки.

Export Compass — це інтенсивна тримісячна менторська програма, що розпочинає свою реалізацію з метою підтримки молодіжних підприємств, які прагнуть розширити свою діяльність за межі України та освоїти міжнародні ринки. Програма реалізується в межах ініціативи USAID «Мріємо та діємо» та пропонує учасникам можливість залучити досягнення визнаних українських та іноземних експертів, отримати необхідні знання та підтримку для успішного виходу на міжнародні ринки.

Дедлайн подання заявки: 15 липня 2023 року

Дізнатись більше: https://bit.ly/3JYY3Rc

Global E-commerce Access: запускаємо освітню програму для українських підприємців щодо виходу на зовнішні ринки через міжнародні платформи цифрової комерції.

Для участі у програмі буде відібрано 200 учасників, які планують розвивати міжнародні продажі за допомогою e-commerce або вже почали це робити та потребують додаткових знань.

Дедлайн подання заявки: 25 липня 2023 року

Дізнатись більше: https://bit.ly/3pIopAd