Мережа організувала тренінги для відповідальних за виявлення та запобігання корупції у одній із київських бригад ТрО міста Києва

10 липня, 2023
Новина

UNIC допомогли із підвищенням обізнаності новостворених уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції Сил Територіальної оборони

Мережа організувала тренінги для відповідальних за виявлення та запобігання корупції у одній із київських бригад ТрО міста Києва, які з 01 січня 2022 року відповідно до змін до Закону України «Про запобігання корупції» стали відповідальними за організацію та здійснення заходів із запобігання та виявлення корупції.

Мова йде про проведення ввідних роз’яснювальних тренінгів для антикорупційних підрозділів ТрО як щодо їх статусу та повноважень, так і щодо обмежень і вимог, передбачених Законом України "Про запобігання корупції", застосованих для таких підрозділів. Зокрема, експерти розповідали про законодавчі обмеження щодо використання службових повноважень чи свого становища, одержання подарунків та неправомірної вигоди, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, спільної роботи близьких осіб, а також вимоги стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, захисту викривачів, тощо.

Наразі існує потреба у проведенні навчань та роз'яснень для таких антикорупційних підрозділів (осіб) ТрО задля належної та ефективної реалізації покладеного на них функціоналу. Саме тому, спікерами ввідних тренінгів стали незалежні антикорупційні експерти, які спеціалізуються на питаннях запобігання корупції в державному секторі, Роман Гекалюк та Андрій Смага, а також Вадим Приймак, фахівець з впровадження антикорупційних механізмів у сфері оборони.

Очікується, що після проведення таких тренінгів представники антикорупційних підрозділів ТрО продовжать самостійне навчання, використовуючи продукти та інструменти, розроблені для цих цілей UNIC.