КООРДИНАТОР БАНКІВСЬКОЇ ЕКСПЕРТНОЇ ГРУПИ UNIC ТЕТЯНА КОРОТКА ПРЕДСТАВИЛА ІНІЦІАТИВИ МЕРЕЖІ НА VII LEGAL BANKING FORUM

11 лютого, 2021
Новина

10 лютого 2021 року на VII Legal Banking Forum виступила заступник бізнес-омбудсмена України @Тетяна Коротка, член Виконавчого комітету Мережі, координатор Експертної групи UNIC з банківського напрямку. Тетяна представила ініціативи UNIC щодо перспектив взаємодії банківського сектору з бізнесом, який має високий рівень комплаєнсу. Зокрема, забезпечення такого бізнесу спрощеною процедурою доступу до фінансових ресурсів.

“Банки сьогодні мають достатню ліквідність, але відчувають нестачу надійних позичальників, зокрема, з точки зору формальних вимог регулятора до оцінки надійності клієнта і відповідного банківського резервування. Водночас потенційні позичальники часто також недооцінюють необхідність дотримання правил і вимог (комплаєнсу) як формально, так і практично. UNIC здатен не лише налагодити дискусію, але і запропонувати рішення обом сторонам.”, - зазначила Тетяна Коротка.

Також серед пріоритетів Експертної групи UNIC з банківського напрямку є спрощення доступу банківських установ до надійних джерел інформації, зокрема до переліку міжнародних та українських санкції щодо  компаній та окремих осіб. Крім того, експертна група підтримує прийняття Верховною Радою України  нового законопроекту “Про 
платіжні послуги”, який розширить коло надавачів платіжних послуг та сприятиме розвитку платіжної інфраструктури в Україні і готова долучитися до його повноформатної імплементації.  

У відповідь Роман Шпек, голова ради Незалежної асоціації банків України  прокоментував, що комплаєнс - це не те, що заважає бізнесу розвиватися. Ні, комплаенс - це так як бути в Лізі Європи та визнавати правила УЄФА. Ми не можемо грати за іншими правилами, ніж ті, яких дотримується вся європейська банківська спільнота.