Голова Секретаріату UNIC взяла участь у Міжнародній конференції з відновлення України у Лондоні

22 червня, 2023
Новина

20 червня Голова Секретаріату UNIC Антоніна Прудко взяла участь у панельній дискусії заходу «Розбудова нової України: як забезпечити стійке відновлення», який відбувся в межах Міжнародної конференції з відновлення України у Лондоні за організації Chatham House.

Подія зібрала разом представників урядових установ, громадянського суспільства, благодійних організацій та компаній приватного сектору з України й інших країн для спільного обговорення підходів до відновлення й конкретних механізмів сталої, інклюзивної та прозорої відбудови України.

«Для усіх стейкхолдерів відбудови наразі однозначно зрозуміло, що відновлення України повинно бути трансформацією, а не просто поверненням до стану до війни», - наголосила Антоніна Прудко.

На її переконання, дана трансформація передбачає глибоку модернізацію не лише виробничих технологій і інфраструктури, але й системне удосконалення інституцій, зміни корпоративної культури, в основі якої лежатимуть практики доброчесності та прозорості управління. Така зміна цінностей є ще одним виміром Перемоги України і неодмінно впливатиме на кожен аспект економіки та суспільства.

«Однозначно можна відзначити, що у поточних умовах в Україні бізнес не може чекати на велику відбудову після Перемоги. Щоб виконувати свої обов'язки перед клієнтами та суспільством, він повинен вже зараз використовувати всі наявні ресурси для проведення поточної відбудови там, де це необхідно. Загалом війна змінила уявлення бізнесу про свою мету, і отримання прибутку втратило своє першочергове значення, адже головним пріоритетом стала доброчесність компанії, яке полягає у підтримці народу, громади, допомозі армії та вирішенні соціальних, екологічних та інших проблемних ситуацій», - підсумувала Антоніна Прудко.

UNIC дякує організаторам за запрошення, довіру та можливість поділитись власними напрацюваннями та обговорити в колі експертів важливі стратегічні питання реформації нашої країни під час заходу такого високого рівня.