11 травня, відбулися Щорічні Загальні Збори Учасників UNIC «Відновлення на основі доброчесності: шлях до нової України», які розпочали серію заходів Місяця Ділової Доброчесності UNIC

15 травня, 2023
Новина

11 травня, відбулися Щорічні Загальні Збори Учасників UNIC «Відновлення на основі доброчесності: шлях до нової України», які розпочали серію заходів Місяця Ділової Доброчесності UNIC.

Загальні Збори цього року були присвячені важливій темі відбудови країни та питанню інтеграції України у провідні світові економічні спільноти, зокрема приєднання до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) OECD. Захід відбувся за сприяння Програми розвитку ООН в Україні UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, фінансування Уряду Японії та Антикорупційна ініціатива ЄС, а також за експертної підтримки ОЕСР.

Відкрили захід почесні гості - Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр України, Керрі-Енн Джонс, Заступниця Генерального секретаря ОЕСР, та Яко Сільє, Постійний представник ПРООН в Україні.

Учасники Мережі, представники українського бізнесу, міжнародних фінансових інституцій, провідні експерти галузі обговорили роль та завдання бізнесу в процесах відбудови країни, забезпечення прозорості, рівності можливостей і мінімізації корупційних ризиків у процесі відбудови. Учасники поділилися очікуваннями до уряду та корпоративного сектору та можливостями для взаємодії і підтримки.

Одне з актуальних питань сьогодні є вступ України до ОЕСР та Спеціальний статус України, як країни, що приєднується до ОЕСР. Експерти галузі та представники бізнесу провели дискусію щодо того, які кроки необхідно впровадити для підготовки ринку та держави, та до яких змін слід вже сьогодні готуватися бізнесу.

Крім того, учасники Зборів розглянули практику доброчесного ведення бізнесу як одного з основних критеріїв отримання фінансування на відбудову, зокрема, рекомендації OECР по антикорупційному комплаєнсу, вимоги міжнародних донорських організацій, фінансових інституцій до українського бізнесу для надання фінансування та основні принципи підготовки плану відновлення бізнесу.

Під час зборів Antonina Prudko, Голова Секретаріату UNIC, представила програмний звіт діяльності спільноти за 2022 рік та бюджет на 2023 календарний рік, які учасники Мережі затвердили своїм голосуванням.

Секретаріат UNIC висловлює щиру подяку всім, хто долучився до цієї урочистої події: спікерам, гостям, а також всім учасникам Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу, яких об'єднали спільні цінності прозорості та відповідальності ведення бізнесу.

Окрема подяка нашим партнерам - Програмі розвитку ООН в Україні, з якими UNIC також домовилася про подальшу співпрацю за напрямком зміцнення засад доброчесності українського бізнесу через розробку відеокурсу для середніх і малих компаній та проведення серії тематичних заходів в контексті залучення приватного сектору до відновлення України, у тому числі в регіонах.

Шукайте себе на фото та відмічайте друзів. До зустрічі на інших заходах Місяця Ділової Доброчесності UNIC! Працюємо далі для Перемоги!