UNIC за підтримки CIPE Ukraine організували одноденний офлайн інтенсив для бізнесу з впровадження інструментів доброчесності

28 червня, 2024
Новина

Тренінг «Перехід на новий рівень: імплементація інструментів доброчесності» відбувся 25 червня у м. Києві.

Для участі в інтенсиві було відібрано 25 представників українського бізнесу, які тільки розпочали або планують впровадження комплаєнс-системи у себе на підприємствах та мають намір включатися у проєкти відновлення України, переважно із малого та середнього бізнесу.

Захід зібрав на єдиній комунікаційній площадці експертів UNIC, CIPE Ukraine, Національного агентства з питань запобігання корупції - НАЗК, Prozorro, DREAM, Антикорупційного центру МЕЖА, незалежних комплаєнс експертів, тощо.

За результатами тренінгу представники бізнесу отримали:

  • стартові інструменти, базові знання для початку роботи із системою комплаєнс;
  • корисні інсайти щодо вимог від грантодавців та інвесторів;
  • експрес-курс щодо використання діджитал інструментів для участі у державних закупівлях PROZORRO та моніторингу екосистеми управління відновленням DREAM;
  • консультації із мінімізації корупційних ризиків під час комунікації бізнесу з органами місцевого самоврядування;
  • можливість задати персональні питання експертам та отримати кваліфіковані відповіді.

 “На сьогодні в Україні запровадження корпоративних стандартів ділової доброчесності характерно переважно для великого та міжнародного бізнесу, в той час представники українського малого та середнього бізнесу лише починають цей шлях. При цьому, саме малий та середній бізнес вже зараз відіграє основоположну роль в проєктах відбудови та стане осередком для повоєнного відновлення України. Тому для UNIC важливим напрямом є просування принципів доброчесності для цієї аудиторії бізнесу, зокрема через надання необхідних знань та інструментів з впровадження комплаєнсу. Висока зацікавленість учасників заходу у питаннях етики свідчить про те, що український бізнес готовий навчатися, розвиватися та ставити відповідальне ведення бізнесу і доброчесність серед пріоритетів своєї діяльності, щоб відповідати міжнародним стандартам”, - відмітила Юлія Врублевська, проєктна координаторка UNIC.

Цей інтенсив став другим заходом у межах проєкту, започаткованого UNIC спільно з CIPE, з метою посилення спроможностей середнього та малого бізнесу, який планує або вже бере участь у процесах відновлення, розбудови інфраструктури та виробництва товарів і послуг першої необхідності. Курс орієнтований на підтримку вмотивованого українського бізнесу, що не боїться змін і готовий відкривати нові можливості для розвитку через систематизацію процесів та впровадження кращих міжнародних стандартів.

Навчальна програма була розроблена на основі рекомендацій робочої групи Коаліції RISE, створеної за сприяння CIPE, щодо ролі приватного сектору у відновленні із застосуванням найкращих антикорупційних стандартів та практик. UNIC та CIPE є членами коаліції RISE Ukraine.

UNIC щиро дякує спікерам за цікаві та змістовні виступи, практичні рекомендації, учасникам за ініціативність, співорганізатору заходу CIPE Ukraine допомогу в його організації і партнерам за підтримку!