UNIC став національним переможцем European Enterprise Promotion Awards 2023 та був окремо відзначений на європейському рівні під час церемонії нагородження Асамблеї МСБ

15 листопада, 2023
Новина

У 2023 році ініціатива з “Поширення культури доброчесності та стандартів комплаєнсу серед українських МСБ” від Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC) стала переможцем на національному рівні у категорії 4 «Покращення бізнес-середовища та підтримка інтернаціоналізації бізнесу» European Enterprise Promotion Awards, що організовується Європейською комісією, та була окремо відзначена на європейському рівні.

Нагорода ЕЕРА щороку присуджується організаціям і проєктам, які підтримують та реалізують ініціативи для розвитку підприємництва і малого бізнесу на національному та регіональному рівнях. У змаганнях за перемогу беруть участь представники з країн ЄС та низки інших країн з європейського континенту у 6 категоріях: сприяння підприємницькому духу; інвестиції у підприємницькі навички бізнес-середовища та підтримка цифрових технологій; покращення бізнес-середовища та підтримка інтернаціоналізації бізнесу; підтримка сталого переходу; відповідальне та інклюзивне підприємництво. Цьогоріч у змаганнях брав участь  301 проект, який потрапив на національні конкурси в 30 країнах, на європейський етап конкурсу вийшли 55 проектів. Окрім переможців, лише дві ініціативи окремих категорій, зокрема UNIC, отримали відзнаку “special mention” від журі як ініціативи, що надзвичайно вразили своєю діяльністю та сприяли розвитку МСБ.

Урочиста церемонія нагородження за участі фіналістів категорій та представників країн-учасниць відбулася 14 листопада 2023 року  під час Асамблеї малого та середнього бізнесу у Більбао (Іспанія).

Голова Секретаріату UNIC Антоніна Прудко мала нагоду особисто бути присутньою під час святкової церемонії EEPA 2023 разом з делегацією від України.

«Для UNIC велика честь бути присутнім сьогодні тут та отримати цю особливу відзнаку від європейських колег. Проходячи війну разом зі своєю країною, український бізнес чітко усвідомлює, що відновлення України повинно бути трансформацією, яка передбачає глибоку модернізацію не лише виробничих технологій та інфраструктури, але й системне удосконалення інституцій, зміцнення довіри до них, зміни корпоративної культури, в основі якої лежатимуть практики доброчесності та прозорості управління. Комплексна програма з розбудови спроможності в сфері доброчесності, яку більше року тому розпочав UNIC, є на сьогодні єдиною та унікальною ініціативою, що діє в Україні для середнього та малого бізнесу. Ми в UNIC кажемо: “Роби те що правильно, а не те що легше!” і щиро переконані, що саме зараз український бізнес має особливу можливість вибудувати ділову репутацію через запровадження доброчесних практик в своїх компаніях відповідно до міжнародних стандартів. Ми також чудово розуміємо, що цей шлях не буде легким, адже здаватиметься, що додаткові політики, чи процедури можуть сповільнювати багато процесів розвитку. Але насправді це про майбутню стійкість українських МСБ, про готовність брати на себе відповідальність за свою компанію, працівників, громаду, країну вцілому. Доброчесність та етика є важливими складовими ділової культури нашої країни не лише під час майбутньої “великої” відбудови, а й уже є нашими необхідностями сьогодення, без яких неможливо досягти розвитку і масштабування в жодному з секторів економіки. Щиро дякуємо за цю відзнаку та визнання важливості такої роботи з МСБ від EEPA», - прокоментувала Антоніна Прудко.

Секретаріат Мережі дякує всім партнерам та учасникам спільноти за довіру, власний внесок і готовність поширювати культуру доброчесності серед українського середнього і малого бізнесу! Нам надзвичайно приємно, що в межах відзначеної ініціативи ми зовсім скоро завершимо роботу над спеціальним курсом з основ Доброчесності та комплаєнсу для МСБ, який запускаємо спільно з минулорічними переможцями EEPA Дія.Бізнес. Лише спільними зусиллями нам вдалось отримати такі результати та впевнено рухатись далі у питаннях підвищення рівня освіченості українського бізнесу у питаннях доброчесності.