UNIC розпочинає співпрацю з Міжнародним центром колективних дій (ICCA) в Базельському інституті управління

05 лютого, 2018
Новина

У січні 2018 року Всеукраїнська мережа доброчесності та комплаєнсу стала членом Центру колективних дій B20 в Міжнародному центрі колективних дій (ICCA). ICCA працює з компаніями та іншими стейкхолдерами для розробки, сприяння та управління колективними анти-корупційними ініціативами в різних галузях.

 

ICCA був започаткований у 2012 році Базельським інститутом управління, незалежним некомерційним експертно-консультаційним центром, що займається питаннями запобігання корупції та державного управління, корпоративного управління та комплаєнсу, боротьби з відмиванням грошей, дотримання кримінального законодавства та повернення викрадених активів.

 

Центр надавав підтримку протягом всього процесу розробки концепції та створення UNIC. Голова ICCA Джемма Айолфі охарактеризувала це як крок у правильному напрямку для бізнесу в Україні. Після прийняття UNIC в члени Центру колективних дій B20 вона зазначила: «Підхід UNIC до просування та заохочення доброчесності, який стимулює бізнес, є позитивним процесом, тому ICCA твердо налаштована підтримувати й надалі. Ми вітаємо UNIC в мережі Центру колективних дій».

 

ICCA ділиться своїм практичними та академічними знаннями та досвідом з зацікавленими в участі в антикорупційних ініціативах, виступаючи в ролі посередника та радника бізнесу, уряду та громадянського суспільства у створенні, структуризації та найбільш ефективному управлінні колективними ініціативами. Це може включати безпосередню участь у сприянні національним або галузевим колективним ініціативам, а також їх консультування та підтримку розвитку. Крім цього, ICCA сприяє колегіальному навчанню та взаємодії між колективними ініціативами через мережу своїх інституційних партнерів і членів.

 

Що це означає для UNIC:

 

  • Практичні та академічні знання та досвід роботи ICCA, які може застосовувати UNIC;
  • Можливість звернутися до ICCA як радника з питань найбільш ефективного структурування та управління ініціативою. Це може включати безпосередню участь у спрощенні національних або секторальних ініціатив, а також індивідуальні консультації;
  • Спрощений діалог та колегіальне навчання між інституційними партнерами ICCA та UNIC.

 

Ганна Герасимчук, Голова секретаріату мережі UNIC, відмітила: «Участь UNIC в глобальній базі колективних дій надає доступ до більш ніж 100 ініціатив з усього світу, а також спеціалізованих послуг та консультацій за допомогою фахової команди в Базелі, і потенційних партнерів-однодумців з усього світу».