UNIC організував семінар для підприємців Луцьку на тему масштабування бізнесу під час війни

05 листопада, 2023
Новина

3 листопада UNIC у партнерстві з Волинською торгово-промисловою палатою організував другий в цьому сезоні регіональний захід для бізнесу у Луцьку із серії «Прозорий бізнес та відбудова України: чи є шанси для масштабування під час війни». Подія відбулась за підтримки ПРООН в Україні та фінансування Уряду Японії.

Захід зібрав понад 50 гостей - власників місцевого бізнесу - для обговорення актуальних питань розвитку, масштабування та основних інструментів залучення інвестицій в межах проєктів відновлення України. Також учасники мали змогу поспілкуватись з фахівцями бізнес-девелопменту щодо подолання викликів для МСБ та надважливості доброчесної репутації у роботі з партнерами та під час залучення інвестицій.

Серед основних питань, які турбували присутню аудиторію, було озвучено запобігання корупції, впровадження комплаєнс інструментів під час війни, значні складнощі з логістикою через руйнування інфраструктури, блокування експорту, черги на кордоні та низьку пропускну здатність митниці, зростаючу втрата кадрових та фінансових ресурсів через війну.

Голова Секретаріату UNIC Антоніна Прудко зауважила, що попри великі втрати та роботу бізнесу в умовах невизначеності, для українського МСБ зараз відкривається багато додаткових можливостей та ініціатив від держави, міжнародних фінансових інституцій і донорів, які допоможуть не лише вижити в цей надскладний період, але й масштабуватись та вийти на нові ринки. “Для того, аби скористатися подібними можливостями та підготуватися до майбутніх програм відбудови України, важливо вже зараз зробити домашнє завдання - налагодити дієвий та ефективний комплаєнс в компанії, адже він напряму впливає на гарну ділову репутацію та є одним із критеріїв для інвесторів, донорів, фінансових інституцій при виділенні коштів”, - відмітила Антоніна Прудко.

Зі свого боку Президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич наголосив на актуальності проведення подібних роз’яснювальних семінарів для місцевого бізнесу та подякував всім за присутність та зацікавленість темою доброчесності і боротьби з корупцією та долучення до заходу.

 

UNIC щиро дякує спікерам за змістовні експертні виступи, учасникам за проактивність, а також партнерам, які підтримали захід: Волинській ТПП, компанії «СКФ Україна» - компанії учасниці UNIC, ПРООН в Україні, Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту, національному проєкту Дія.Бізнес, Волинському обласному об'єднанню організації роботодавців.