Мережа провела три заключні регіональні семінари в рамках Тижня ділової доброчесності у 2018 році

27 вересня, 2018
Новина

Низка регіональних семінарів «Ділова доброчесність: долучайся, впроваджуй та вигравай» організована Всеукраїнською Мережею Доброчесності та Комплаєнсу (Мережа) та Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки Ради бізнес-омбудсмена (РБО) та Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). У липні-серпні 2018 року семінари пройшли у п’яти містах України: Харків, Львів, Одеса, Вінниця та Дніпро. У вересні 2018 року ще три регіони країни дізналися про діяльність Мережі та практику запровадження систем комплаєнсу: Івано-Франківськ, Рівне та Чернігів.

"Проведення семінарів у восьми регіонах України показало, що запит на заохочення та сприяння доброчесному веденню бізнесу існує незалежно від його територіальної приналежності. Аудиторія вдячна за надання практичних прикладів, рекомендацій з питань впровадження систем комплаєнсу, а також висвітлення теми сертифікації. Ми продовжимо низку заходів у наступному році та сподіваємося побачити ще більше зацікавлених та готових до сертифікації представників бізнесу. Варто зазначити, що ми отримали багато позитивних відгуків щодо виступів доповідачів і пишаємося тим, що Мережа складається з компаній, які належать до різних сфер діяльності та які готові ділитися успішними прикладами доброчесного ведення бізнесу в Україні." зазначає Голова Секретаріату UNIC Ганна Герасимчук.

Загалом семінари у Івано-Франківську, Рівному та Чернігові відвідали близько 150 учасників. Заходи об’єднали представників приватних та комунальних підприємств, міської влади, громадських активістів та журналістів. Головною темою семінарів стали питання боротьби з корупцією та побудова прозорого та чесного бізнесу в регіоні. Учасники отримали не лише теоретичні знання щодо впливу прозорості бізнесу на боротьбу з корупцією, але й стали учасниками тренінгу з покращення навичок у впровадження комплаєнсу та ділової доброчесності.

Перед учасниками виступили з доповідями та прикладами впровадження програм прозорості 15 провідних експертів України у сфері захисту бізнес-інтересів, комплаєнсу та антикорупційних програм, управління бізнесом та права: Маркус Бранд та Назар Гром, ПРООН в Україні, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Пан Рубен Медсен, Крістіан Брокоп та Любов Богачевська, GoodValley Україна, Катерина Панасюк, НАЗК, Андрій Волос, ELEKS, Вікторія Фокіна, SKF, Олександр Рожнов, ККНК «Технобуд», Катерина Рибаченко, Агро-Регіон Україна, Олег Лагодієнко, Етиконтроль, а також Заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегірчак та інспектори РБО Олег Крикавський та Олексій Співак.

У 2019 році Мережа планує провести наступну серію семінарів у рамках Тижня ділової доброчесності у Києві та регіонах України.