ОЕСР представили звіт щодо антикорупційних реформ в Україні

20 лютого, 2018
Новина

15 лютого 2018 року представники партнера Мережі Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), представили членам Мережі звіт щодо антикорупційних реформ в Україні, а також розповіли про роль та значення рекомендацій зазначених у звіті.

Довідково: Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) — міжнародна організація, що об'єднує  провідні економіки світу, діяльність якої спрямована на забезпечення економічного зростання та покращення соціально-економічних умов як індустріально розвинутих країн, так і тих, що розвиваються. За впливом ОЕСР належить до трійки провідних світових економічних установ, поряд з МВФ та Світовим банком.  ОЕСР є аналітичною організацією, що оцінює економіки країн за різними напрямками, в тому числі в сфері антикорупційних реформ. Україна після підписання Меморандуму про співпрацю погодилась щороку проходити моніторинг експертами ОЕСР та отримувати рекомендації.

Мало хто знає, але такі ініціативи як запровадження електронного декларування активів для службовців, створення НАБУ та НАЗК, а нині антикорупційних судів беруть свою основу з рекомендацій ОЕСР.


Отже, за результатами четвертого раунду моніторингу виконання Стамбульського плану дій щодо антикорупційних реформ маємо черговий звіт та рекомендації до уряду України. 

Ознайомитись зі звітом можна за посиланням.

Окремо звертаємо увагу на Рекомендацію №20 (ст.122), де п.5. зазначено «Підтримка діяльності Всеукраїнської Мережі доброчесності та комплаєнсу».

Від імені Мережі щиро дякуємо за зустріч та надання ідей щодо співпраці представникам ОЕСР пані Тетяні Хаванськй та пані Антоніні Прудко.