UNIC запускає проєкт “Доброчесність бізнесу як основа стійкого відновлення”, який реалізовуватиметься за підтримки Pro-Integrity

31 липня, 2024
Новина

У липні 2024 року UNIC підписав угоду з Проєктом USAID та FCDO «Сприяння доброчесності у публічному секторі» (“Promoting Integrity in the Public Sector” / Pro-Integrity) і з 01 серпня запускає  півторарічний проєкт “Доброчесність бізнесу як основа стійкого відновлення”.

Його головною метою стане вдосконалення правової бази, створення дієвих інструментів для підвищення обізнаності приватного сектору та налагодження ефективного діалогу з державою щодо впровадження міжнародних стандартів бізнес-доброчесності для прозорого й етичного ведення бізнесу в Україні.

Команда проєкту працюватиме за трьома основними напрямами:

  • Підтримка ініціатив з доброчесності, за допомогою яких український приватний сектор, громадянське суспільство та державні партнери запроваджуватимуть інноваційні підходи і рішення у сфері ділової доброчесності для запобігання корупції між державними та приватними структурами, включаючи партнерство з іноземними компаніями, які беруть участь у відновленні та відбудові України.
  • Сприяння у дотриманні антикорупційного законодавства державними підприємствами, в тому числі шляхом просування стандартів, принципів та рекомендацій Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
  • Ефективне просування через адвокацію та експертний внесок реформ, зокрема, необхідних для вступу України до ОЕСР, та подальша імплементація Національної антикорупційної стратегії та Державної антикорупційної програми.

“Цей проєкт є важливим кроком для зміцнення довіри до українського бізнесу та підвищення його конкурентоспроможності на міжнародній арені. Спільними зусиллями з усіма партнерами проєкту ми прагнемо створити середовище, де етичні норми та прозорість є стандартом та базовою цінністю компанії.  Запровадивши  міжнародні практики доброчесності через національне законодавство, ми зможемо забезпечити стабільність і стійкий розвиток бізнесу в Україні, що є критично важливим для нашої економіки в умовах відновлення,” — зазначила Голова Секретаріату UNIC Антоніна Прудко.

Керівник програми Pro-Integrity Пітер Дімітрофф додав: “Ми дуже пишаємося можливістю розпочати це партнерство з UNIC і з нетерпінням чекаємо на спільну роботу над зміцненням дотримання стандартів доброчесності бізнесу в Україні, що не тільки зміцнить внутрішню економіку шляхом скорочення корупції, але й підвищить привабливість України в очах міжнародних інвесторів.”

Дякуємо нашим партнерам з Pro-Integrity за довіру та підтримку. Готові разом працювати над підвищенням культури доброчесності в Україні та удосконалення бізнес-середовища!