Всеукраїнська Мережа Доброчесності та Комплаєнсу долучилася до складу журі національної премії Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

05 вересня, 2024
Новина

Цього року Міністерство економіки України вперше ініціювало Національну премію за внесок у розвиток підприємництва – Ukrainian Enterprise Promotion Awards (UEPA). Ця премія покликана відзначити проєкти, що сприяють розвитку малого та середнього бізнесу на національному, регіональному і місцевому рівнях. Окрім того, UEPA виступає як національний етап відбору кандидатів для участі у європейській премії European Enterprise Promotion Awards (EEPA).

UNIC, як національний делегат європейської премії EEPA у 2023 році, також був запрошений до складу журі UEPA. Члени журі обирали переможців у шести категоріях на національному рівні, і двоє з них отримали право представляти Україну на європейському конкурсі.

Окрім UNIC, до складу журі увійшли представники Міністерства економіки України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту, Європейської Бізнес Асоціації, Асоціації міст України, Київського національного економічного університету та української компанії UAPAY.

Переможці у кожній з номінацій:

Номінація «Сприяння підприємницькому духу»

Проект «Нова економіка Івано-Франківська – підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності (NEF)», виконавець проекту – консорціум партнерів: Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, інноваційний Центр Промприлад, урбаністична лабораторія METALAB, агенція економічного розвитку PPV та платформа Тепле місто.

Номінація «Інвестування в підприємницькі навички»

Проект «Boot Camp», виконавець проекту – громадська спілка «Харківський кластер інформаційних технологій»

Номінація «Підтримка цифрових технологій»

Проект «Кліматичні Інноваційні Ваучери», виконавець проекту – Greencubator

Номінація «Покращення бізнес-середовища та підтримка інтернаціоналізації бізнесу»

Проект «Розвиток міжнародного підприємництва», виконавець проекту – Виконавчий комітет Павлоградської міської ради

Номінація «Підтримка сталої трансформації»

Проект «Innovate4Ukraine: Climate&Energy Action», виконавець проекту – громадська спілка «Мережа Глобального договору ООН в Україні»

Номінація «Відповідальне та інклюзивне підприємництво»

Проект «Імпакт Бізнес Акселератор», виконавець проекту – громадська організація «Імпакт Форс»

Також гран-прі за найбільш креативну підприємницьку ініціативу було надано проекту «Розвиток міжнародного підприємництва» від Виконавчого комітету Павлоградської міської ради.

Представниками України на EEPA журі обрало проекти «Кліматичні Інноваційні Ваучери» та «Нова економіка Івано-Франківська – підтримка нових кластерів інноваційної економічної діяльності (NEF)». Вони представлять діяльність своїх проектів на церемонії нагородження в Угорщині.

Щиро вітаємо переможців та радіємо розмаїттю ініціатив, спрямованих на покращення бізнес-клімату в Україні!

*Національна премія Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024 ініційована Міністерством економіки України, Міністерство цифрової трансформації України та Офіс з розвитку підприємництва та експорту за сприяння проєкту EU4Business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ Ukraine , Офіс ефективного регулювання BRDO та Civitta Ukraine за фінансової підтримки European Union in Ukraine