ROAD MAP трансформацій для прозорої відбудови України

03 липня, 2023
Новина

Відновлення України має стати тотальною трансформацією, а не просто поверненням до стану до війни. Ця трансформація передбачає глибоку модернізацію не лише виробничих технологій і інфраструктури, але й системне удосконалення інституцій, зміни корпоративної культури, в основі якої лежатимуть практики доброчесності та прозорості управління.

Український бізнес не може чекати на велику відбудову України після Перемоги. Щоб служити клієнтам та суспільству, він має використовувати всі можливі ресурси для того, щоб відбудовувати зараз там, де це потрібно. Розуміння доброчесності для українського бізнесу в умовах війни розширилося від дотримання законодавства і політик та перейшло в категорію внутрішньокорпоративної культури. Для компаній у період війни питання довіри, об’єднання зусиль та підтримки одне одного стали наріжним каменем на шляху боротьби з ворогом та балансування у часи невизначеності.

Для ефективної відбудови України та залучення інвестицій необхідно забезпечити верховенство права та однакові правила гри для всіх гравців на ринку, викорінення корупції у всіх проявах, справедливу судову систему, доступ до публічної інформації, партнерську та прозору кооперацію держави з бізнесом. Потрібна проактивна робота з поширення культури доброчесності та запровадженням комплаєнсу як в приватному так і державному секторах.

Таких висновків дійшли учасники Місяця ділової доброчесності UNIC 2023 - представники українського бізнесу та влади, міжнародних організацій і донорів.

Детальніше про це читайте у ROAD MAP трансформацій для прозорої відбудови України від UNIC, який містить перелік необхідних змін для органів влади та детальні рекомендації для українського бізнесу. Їх виконання має стати пріоритетом для України для досягнення високого рівня конкуренції на світовому ринку, відповідності умовам участі у проектах відбудови та залученні фінансової підтримки під час відновлення України.

Повний документ за посиланням https://bit.ly/3XwXu6X.