В Україні відбулися 5 регіональних семінарів в рамках Тижня ділової доброчесності

07 серпня, 2018
Новина

Низка регіональних семінарів "Ділова доброчесність: долучайся, впроваджуй та вигравай" організована Всеукраїнською Мережею Доброчесності та Комплаєнсу (Мережа) та Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки Ради бізнес-омбудсмена (РБО) та Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). У липні-серпні 2018 року семінари пройшли у п’яти найбільших містах України, не враховуючи Київ: Харків, Львів, Одеса, Вінниця та Дніпро. 

"Метою семінарівє підвищення обізнаності серед державних та приватних підприємств щодо ділової доброчесності та презентація найкращих практик впровадження комплаєнс-програм від успішних компаній. Ми хочемо продемонструвати реальні приклади, що здатні надихнути та заохотити підприємства України запроваджувативисокі етичні стандарти в своїй діяльності. Обговорюємо, чому бізнесу варто об’єднуватись, та які вигоди можна отримати від проходження сертифікації", – зазначає Голова Секретаріату UNIC Ганна Герасимчук.

Загалом семінари відвідали понад 200 учасників. Заходи об’єднали представників приватних та комунальних підприємств, міської влади, громадських активістів та журналістів. Головною темою семінарів стали питання боротьби з корупцією та побудова прозорого та чесного бізнесу в регіоні. Учасники отримали не лише теоретичні знання щодо впливу прозорості бізнесу на боротьбу з корупцією, але й стали учасниками тренінгу з покращення навичок у впровадження комплаєнсу та ділової доброчесності.

Перед учасниками виступили з доповідями та прикладами впровадження програм прозорості більше 15 провідних експертів України у сфері захисту бізнес-інтересів, комплаєнсу та антикорупційних програм, управління бізнесом та права: Назар Гром, ПРООН, Андрій Смага та Катерина Панасюк, НАЗК, Олена Сучик, METRO Cash & Carry, Павло Верхняцький, COSA, Андрій Волос, ELEKS, Андрій Кавчук, "Бачинський, Коломієць та Партнери", Олег Антоненко, Aisberg, Володимир Свінціцький, Arzinger, Марія Чернявська, Carlsberg, Надія Винокурова, Plastics, Юлія Одарченко, Siemens, а також інспектори РБО Олексій Співак, Олег Крикавський, Володимир Куценко, Олена Куцай та Юрій Гайдай. 

У вересні 2018 року організатори проведуть подібні семінари у Рівному, Івано-Франківську та Чернігові.